Over mij

Mijn naam is Rob van Helden en ben werkzaam bij Lenssen Advies te Hegelsom. Hier werk ik vier dagen in de week als assistent accountant en op de vijfde werkdag volg ik de HBO opleiding Accountancy. Al met al een druk bestaan aangezien de studie in de avonden tijd vraagt en ik dit combineer met de leukste hobby die er is: hardlopen!

 

Hier zie je de gemeente Horst aan de Maas. Hier leg ik mijn meeste kilometers af. Het is een omgeving met veel groen tussen de dorpen in. De dorpen zijn allemaal goed bereikbaar via fietspaden. Hierdoor kan ik voor zowel fartlek-trainingen als lange duurlopen prima terecht in de eigen regio.

In het verleden was ik werkzaam bij de Koninklijke Landmacht. Gedurende mijn diensttijd was ik niet lid van een additionele sportvereniging. Beweging had ik immers al voldoende op het werk. Hier nam ik tweemaal in de week deel aan de sportlessen en hadden we eenmaal per week met alle collega’s van mijn eenheid een gezellige hardloopsessie op de kazerne. Nadat ik in 2017 de dienst had verlaten liep ik met enige regelmaat hard maar vooralsnog zonder doelstelling. Het hardlopen was voor mij een laagdrempelige manier om in beweging te worden voorzien. Langzaam werd de regelmaat minder tot ik eind 2018 stelde dat het anders moest. Omdat ik zonder al te veel moeite al prima 10+ kilometer kon lopen heb ik direct hoog ingezet. Het moest immers wel iets worden waarvoor ik moeite moest doen: de marathon van Eindhoven!

Op deze blog zal ik voornamelijk schrijven over hardlopen en andere zaken welke mij persoonlijk bezig houden. Op deze manier probeer ik vooral mezelf inzicht te geven in mijn trainingsschema’s en trainingen welke ik volg. Mijns inziens is dit een soort persoonlijk dagboek waarin ik mijn trainingen voorbereid en evalueer ter vastlegging voor in de toekomst.