PR op de halve marathon

Na een tijdelijke pauze qua blogs wil ik beginnen met iets positief. Vandaag heb ik een nieuw record gevestigd voor de halve marathon! Op de eerste echt zonnige dag van het voorjaar ging alles goed!

Het is alweer een lange tijd geleden dat ik heb geschreven. 2019 eindigde voor mij met een dubbel gevoel, ergens had ik wel de drang om weer lekker kilometers te maken maar het kwam er simpelweg niet van. Ik had gehoopt dat ik tijdens de kerstvakantie weer kon genieten van het lopen maar niets was minder waar. In januari ben ik wel een aantal keren gaan hardlopen maar niet zoals ik me had voorgenomen. De drukte op het werk in combinatie met de tentamens resulteerde in weinig trainingskilometers.

Vanaf februari ging het beter. Mijn schema voor de halve marathon begon en de trainingen gaven me steeds meer energie. Ik had het gevoel dat mijn lichaam beter was uitgerust dan in december. Misschien logisch omdat ik in januari niet veel kilometers had gemaakt. Maar toch had ik hiervoor wel het idee dat ik goed rust had genomen na de marathon. Sinds het in februari beter ging was mijn hartslag ook rustiger dan ooit. Waar ik eerst 155 bpm aan hield voor een tempo van 5.25 min/km liep ik bijvoorbeeld vandaag 4:48 min/km met een hartslag van 156 bpm gemiddeld, en dat 21,1 kilometer lang!

Dit geeft mij nu het gevoel dat ik in een goede vorm ben. Ik heb weer meer plezier in het hartlopen en het gaat goed! Het schema voor de halve marathon was eigenlijk bedoeld om een PR te lopen tijdens de Venloop. Echter is dit er nooit van gekomen daar de Venloop is afgelast door het coronavirus. Eigenlijk had ik dus vorige week mijn PR moeten verbreken (die ik hiervoor liep tijdens mijn marathon) maar toen vond ik het wel welletjes geweest voor die week. Alle hardloopevenementen zijn voorlopig afgelast dus waarom haasten? Gisteravond liet ik het al even vallen bij Linda: “het zou wel eens een goede zondag kunnen worden”. Vanochtend redelijk uitgeslapen en om 10:00 uur van start. Linda nam de verzorging voor haar rekening. Gezelschap, water en een gelletje was alles wat ik nodig had om op deze prachtige dag mijn nieuw record te vestigen van 1:41:29 op de halve, het was fantastisch!

Delen via: