Long time no see

Het is alweer drie weken geleden dat ik mijn laatste bericht hier achter liet. Een weekje niks was de titel. Het lijkt er zo op het eerste ogenblik op dat dat er meer zijn geworden, maar dat is zeker niet waar! Eerlijk is eerlijk, ik zit niet op niveau of motivatie waar ik hoopte te zitten. Echter is de wil om te lopen er wel maar is de uitvoering lastig.

Goed, er stonden 4 sessies op de planning. Twee echte trainingen en twee herstelloopjes. Op 27 november begon ik met de intervaltraining. Om wat extra kilometers te kunnen lopen ben ik begonnen met een relatief lange warming-up van 5 kilometer. Lekker in een rustig tempo van 5:57 min/km met gemiddelde hartslag van 137 bpm. Hierna kon de training beginnen! 5 keer 1 kilometer op een tempo van 4:00 min/km was de bedoeling… En dat is gelukt! Het was echt wel pittig en ik was blij toen de training er op zat. Met een maximale hartslag van 179 heb ik mijn doel bereikt. Dit smaakte naar meer! In totaal was een rondje van 11,52 kilometer net binnen het uur. Ik was tevreden 🙂 Hieronder het overzicht met de statistieken.

Een dag later liep ik een relax herstelrondje. Het stond beschreven als rustig loopje van 6:00 min/km wat een half uurtje zal duren. En zo is het geschied, met een gemiddelde hartslag van 140 bpm. Prima begin. Zaterdag stond er eigenlijk een zelfde warming-up als bij de eerste training op de planning om daarna 10 kilometer te rennen in 4:30 min/km gemiddeld. Het ging anders. Ik had er gewoonweg geen zin in en kreeg mezelf niet gemotiveerd. Ik heb het rondje ingekort naar 5 kilometer met een wat sneller tempo, namelijk 5:00 min/km. Dit liep ik met een gemiddelde hartslag van 151 bpm. Waarom ik mezelf niet kon motiveren? Geen idee, gevoelsmatig gaat het de laatste tijd gewoon niet zo lekker. Een dag later had ik de week af moeten sluiten met een rondje uitlopen van 5 kilometer. Dit werd een rondje van 4,58 km samen met Linda. Tempo was 6:34 min/km met een gemiddelde bpm van 129. ’s Zondags had ik deze update moeten typen. Maar het kwam er niet van. Hiervoor had ik even onvoldoende motivatie. Eerst het hardlopen maar weer op de rit krijgen.

Op 3 december ben ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens naar de club gegaan. Hier liep ik 3x(200-400-600-800) omvang 6000 Z4 HP=1min SP= 4 min als kern met daarvoor een warming-up met wat loopscholing. Aangezien ik dit niet in mijn Garmin had geprogrammeerd is het niet nuttig hier statistieken van te laten zien. Gevoelsmatig ging het lekker, dit motiveerde! Op dat moment had ik met mezelf afgesproken om in ieder geval weer vaker naar de club te gaan. Veel tijd had ik in deze week niet over in de avonden en om in de ochtend weer heel vroeg op staan voor een training zat er niet in. Wat ik nog wel heb gedaan is een stukje van bijna 15 kilometer. Ondanks dat ik het erg druk had die dag wilde ik persé lopen. Er stond een straffe wind wat ik ook wel kon merken. Gemiddeld tempo bedroeg 4:55 min/km met een gemiddelde hartslag van 161 bpm. Hier zie je toch wel wat de hartslag hoger ligt dan wat ie zou moeten zijn. Dit kan met zowel de wind als mijn fysieke toestand te maken hebben.

Ook deze week liep ik op dinsdag bij de club. Hier stond als kern
(2000-1200-1000 m) omvang 4200, Z3 P=4 min. Met telkens een fast finish laatste 200m op de planning. Wederom niet in mijn horloge gezet dus geen relevante statistieken. De training ging lekker al vond ik het erg kort. Maar goed, het ging lekker en daar was ik al lang blij mee! Woensdag liep ik nog een relax middagrondje van bijna 8 kilometer. Op ontspannen tempo van gemiddeld 5:30 min/km met een gemiddeld hartslag van 142 bpm.

Vooruitzicht aankomende week

Op dinsdag ga ik zoals ik me eerder heb voorgenomen lekker lopen bij de club. Daar staat een baantraining op de planning van (7 x 600m) omvang 4200, Z4, P=2 min op de planning. Z4 dus lekker het uithoudingsvermogen op de hogere snelheid vergroten, zin in! Het is verder lastig inschatten hoeveel vrije tijd ik nog heb aangezien ik nog niet precies weet hoe mijn week er uit gaat zien. Naar alle waarschijnlijkheid ga ik woensdag nog een stukje lopen, afhankelijk van hoe ik me voel of dat een rondje van 5 of 10 kilometer wordt. Donderdag heb ik met kantoor de kerstborrel, lopen zit er dan dus niet in. Vrijdag overdag naar school en ’s avonds visite. Zaterdag (alleen maar leuke) verplichtingen op de planning met afsluiter het jaarlijks terugkerende kerstboombuizen! Vanaf zondag weinig verplichtingen meer, maar wel een week verder. Ben nu al benieuwd hoe mijn weekje vakantie er uit gaat zien!

Delen via: