En toen was er weer een record!

Niet de meest spannende, maar een record is een record, nog nooit liep ik zo veel kilometers als deze week! Maar liefst 76,5 hardloopkilometers!

De week begon zoals afgelopen drie weken met een rustdag op maandag om zo weer fit aan de dinsdag te kunnen beginnen. Deze liep ik weer met mijn trainer en na de loopscholing had ik erg veel last van mijn rug. Onbekend is waar dit vandaan is gekomen aangezien ik er in het begin van de training geen last van had. Na de looptraining liepen we een rechthoek waarbij we eerst negen kanten liepen en dan één rust, acht kanten één rust en zo verder. Gedurende het lopen ging het steeds beter maar steeds na de rust, bij het starten van het lopen was de rug alweer stijf, na ongeveer 50 meter ging het beter maar het bleef gedurende de training steeds terugkomen. In de gaten houden dus.

Op woensdag had ik in de ochtend nog wel wat last van stijfheid in de rug maar geen pijn. Op de planning stond een duurloop van 22 kilometer et een tempo van 5:00 min/km. De eerste twee kilometer was de onderrug wat stijf maar dat ging snel over. Ik ging ietwat te snel van start (gemiddeld 4:50 min/km) maar probeerde rustig aan te doen. Naarmate ik rond 9 kilometer kwam ging dat vanzelf want het werd steeds zwaarder. Ik had namelijk geen eten en/of drinken bij me. Al met al werd het daardoor in samenspraak met de temperatuur een erg zware loop. Voor het eerst dat ik een loopje een onvoldoende geef. Dit heb ik mezelf aangedaan door slecht voorbereid te beginnen, ik dacht het wel even te doen omdat het toch relatief een rustig tempo was. Een behoorlijk leermomentje 🙂

(Dit was mijn eerste rondje op m’n nieuwe schoenen, van de Asics GEL-Kayano 27 overgestapt naar de Asics GEL-Kayano 28. Wat een pareltje! Geen idee of dat zo is omdat de 27 aan het einde van zijn latijn is (meer dan 800km meer gelopen, zien er echter nog perfect uit) of omdat de 28 gewoon beter is, maar ze lopen heerlijk! #Nospon)

Na de training van woensdag was het donderdag tijd voor een herstel duurloopje. 45 minuten op ontspannen tempo. ’s Ochtends geen last gehad van mijn rug. Op het werk na 5 uur zitten werd de rug wat stijf. Bij de start van het loopje bleef dit de eerste 500m zo, daarna niet meer. Ik had wel last van zware benen van de training van woensdag. Verder ging het eigenlijk prima.

Vrijdag rustdag!

Op zaterdag heb ik de groene route gelopen in de Schadijkse bossen gelopen. Eerst 3km warming-up en daarna begonnen met de kern. Die bestond uit 4 x 6 minuten op iets sneller dan marathontempo (ik houd hiervoor tussen 4:40 en 4:50 min/km aan). Dit voelde zwaar aan, tempo’s wel prima behaald maar had het idee dat het meer energie koste dan normaal om deze tempo’s te bereiken. Eerlijk gezegd vertrouw ik hierin mijn GPS niet in verband met de bomen. Gevoelsmatig heb ik hierdoor te snel gelopen. Al met al wel een prima training aan gehad. was zeker niet “te” zwaar. Dit merk ik vooral aan dat het uitlopen ook weer steeds harder ging. Lichamelijk dus zeker niet uitgeput en dat geeft me een goed gevoel.

En toen stond op zondag alweer de laatste training van de week op het programma. Op zaterdag was mijn vriendin naar een feestje en had ik dus alle tijd om rustig een route uit te stippelen voor de dag erna. Ik zou ongeveer 27,5 kilometer moeten lopen op een tempo van 5:27 min/km. Het werd een route die ik zonder navigatie op mijn horloge niet snel zou lopen, de route ging namelijk door de Mariapeel. Hier kom ik normaal nooit maar het is absoluut een mooi gebied. Op ongeveer 20 kilometer stond mijn vader met m’n zoontje op me te wachten met een sportdrank om de rest van de route er nog goed tegen aan te kunnen. Op de planning stond eigenlijk dat ze wat eerder op de route zouden staan maar dat was helaas niet mogelijk (de route die ik in de Mariapeel liep was niet toegankelijk met de fiets). Onderweg had ik broodjes met hagelslag mee om er ook voor te zorgen dat ik voldoende energie had. Met een goed gevoel liep ik 5:21 min/km met een gemiddeld bpm van 142 en dat twee en een half uur lang. Er stond absoluut meer wind dan vorige week dus hiermee ben ik dik tevreden!

Delen via: