Derde kwartaal: uitdagingen

In juli was het vaderschap vooral erg wennen voor me, hoe combineer je dat met hardlopen? De kleine staat natuurlijk direct op nummer 1, toch wil je ook tijd aan je hobby spenderen. Dit was even zoeken. Hierdoor liep ik in de eerste week van juli maar twee keer. Een keer 5 kilometer en een keer 12 kilometer. Omdat Garmin voortaan uitdagingen heeft waaraan je mee kunt doen had ik me ingeschreven voor de “July Major Miles”. Dit betekend dat ik in juli 160,9 kilometer moest lopen om deze badge te behalen. Er moest dus gewerkt worden! De week erop liep ik in totaal 6 keer met in totaal 70,8 kilometer. Dit was mijn record qua kilometers in een week voor dit jaar (en misschien wel ooit). De week erop liep ik 3 keer 10 kilometer. Ondanks dat ik graag die badge wilde halen, het is mij nu onduidelijk of ik toen al last had van mijn achillespees. Waarschijnlijk wel, de week erop had ik maar 1 sessie van 0,91 kilometer. Deze sessie kan ik me nog goed herinneren. Op maandag 27 juli moest stoppen met hardlopen want ik voelde een acute pijn in mijn achillespees. Alsof iemand er met naalden in aan het prikken was. K*t! Een blessure! Die week helemaal niet meer gelopen en ik sloot de maand af met 118,2 kilometer. Deze badge had ik kunnen halen als ik niet geblesseerd was geweest. Als ik slimmer getraind had en niet die piek gelopen had, als…

De eerste week van augustus liep ik drie keer met in totaal 21 kilometer. Een rustig rondje 3 om te kijken hoe het gaat waarbij ik dacht dat het eigenlijk best mee viel. Ik voelde het wel maar het was niet pijnlijk. Zal wel over waaien. Hierna volgde nog een sessie van ruim 7 en een rondje 10. De week erop heb ik rustig aan gedaan: twee rondjes van 10 kilometer en verder zorgen voor herstel. Ook ben ik naar de fysiotherapeut geweest. Deze heeft oefeningen mee gegeven om te rekken en mijn kuit los gemasseerd. Ik mocht nog wel hardlopen, vooral rustig aan. Dit vind ik erg lastig want ik wil natuurlijk altijd meer en sneller. De week erop (3e week van augustus) heb ik drie keer 11 kilometer gelopen waarvan één keer in Hannover. Ik was namelijk voor de eerste keer op vakantie met mijn vriendin en de kleine Vic als gezinnetje. Heerlijk! Natuurlijk had ik nog last van mijn blessure maar echt pijn deed het niet. De gevoeligheid was vooral aanwezig na het lopen en ’s ochtends was het flink stijf. Het werd niet minder ondanks de fysio. Liep ik te veel? Dat kan toch niet met gevoelsmatig zo weinig kilometers? Ik had inmiddels 4 sessies gehad bij de fysio en het vorderde niet zoals het zou moeten gaan. Eens kijken hoe ik mijn voeten afwikkelde. Hieruit bleek dat ik een schoen aan had die niet optimaal was voor mijn voet. Terug naar de winkel en een nieuw paar aan laten meten. Hallo Asics Gel-Kayano 27, doei Mizuno Wave inspire 16. Mijn uitstapje naar Mizuno was helaas van korte duur :'( Augustus afgesloten met 96 kilometer.

In september liep ik voor het eerst weer eens nagenoeg pijn vrij. Dit was echter van korte duur want daarna liep ik 5 kilometer op een wat sneller tempo en werd het toch weer gevoelig. Zo bleef ik af en toe 10 kilometer lopen maar het werd niet beter. Ik kwam niet verder, mijn conditie ging omlaag en de blessure bleef. Dit moest veranderen. Opnieuw een afspraak gemaakt bij een andere fysiotherapeut. Eentje die gespecialiseerd is in sportfysio en met name affiniteit heeft met hardlopen en wielrennen. Week drie heb ik drie keer vijf kilometer gelopen. Niet veel maar ik moet natuurlijk herstellen. Ik ga minder lopen om er voor te kunnen zorgen dat ik straks weer fysiek 100% inzetbaar ben!

Delen via: